• OBJAVLJENO: 19.09.2013.
U Ministarstvu unutrašnjih poslova BPK Goražde počinje izgradnja šalter sale
Brže i jednostavnije ostvarivanje prava u nadležnosti ovog ministarstva

XXXX 020

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Bosansko-podrinjskog kantona Goražde danas je potpisan ugovor o izvođenju građevinskih radova na rekonstrukciji dijela objekta ovog ministarstva radi izgradnje šalter sale koja će građanima omogućiti brže i jednostavnije ostvarivanje prava koja spadaju u nadležnost ovog ministarstva. Ugovor sa predstavnicima izvođača radova, firme „Kaja company“ d.o.o. potpisao je premijer BPK Goražde Emir Frašto.

 Projekat bi se trebao realizovati u dvije faze, a sredstva za realizaciju prve faze u iznosu od 70.000 KM osigurala je Vlada BPK Goražde.

„Mi smo u prethodnim godinama imali ugovor sa poštanskim operaterom poslovnicom Goražde,  gdje smo koristili njihove prostorije, za koje smo izdvajali značajnu sumu novca iz budžeta. Uz saglasnost Vlade i razumijevanje premijera, napravili smo analizu i došli do rješenja da je bolje izvršiti izgradnju šalter sale u našim prostorijama jer  nam to objekat dozvoljava.

Projekat će se raditi u dvije faze. Ovaj ugovor koji je danas potpisan reguliše izvođenje građevinskih radova,  a dok traju građevinski radovi mi ćemo obezbijediti sredstva za opremanje šalter sale. Nadamo se da bi početkom 2014.godine uposlenici Ministarstva počeli sa radom u našim prostorijama – istaknuo je ministar unutrašnjih poslova Nermin Džambegović nakon potpisivanja ugovora.

 

 

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2019. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.