• OBJAVLJENO: 23.09.2013.
Iz Ministarstva za pravosuđe, upravu i radne odnose BPK Goražde
Razmatrana inicijativa za pripremu izmjena i dopuna Zakona o doprinosima u F BiH

Copy of IMG_4316Inicijativa za pripremu izmjena i dopuna Zakona o doprinosima u Federaciji Bosne i Hercegovine koju je pokrenuo i u proceduru uputio dopremijer Vlade F BiH Jerko Ivanković-Lijanović s ciljem zapošljavanja u proizvodnom sektoru i finansijske stabilizacije mirovinskog i zdravstvenog fonda, tema je današnjeg sastanka koji je upriličen u Ministarstvu za pravosuđe, upravu i radne odnose BPK Goražde.

Sastanku koji je organizovan na inicijativu Privredne komore BPK Goražde, pored  ministara za pravosuđe i finansije Admira Pozderovića i Alema Mujkovića, prisustvovali su predstavnici federalne i kantonalne Privredne komore Jusuf Hubjer i Dževad Terović, predsjednik Ekonomsko-socijalnog vijeća Ibro Mašala te predstavnik Udruženja poslodavaca BPK Goražde Adnan Bukva.

Kako predviđaju izmjene ovog Zakona, proizvodni sektor bi u potpunosti bio oslobođen doprinosa koji se uplaćuju na plate.

Učesnicima današnjeg sastanka nije potpuno jasna ova inicijativa za koju smatraju da nije dovoljno obrazložena, naročito s aspekta radničkih prava na penzijsko-invalidsko osiguranje.

Oni smatraju da je potrebno zatražiti dodatno obrazloženje, nakon kojeg će se očitovati.

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.