• OBJAVLJENO: 25.09.2013.
Sastanak u Federalnom ministarstvu finansija
Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pripadnosti javnih prihoda u Federaciji BiH nije prihvatljiv za Bosansko-podrinjski kanton Goražde

IMG_5184

Vesna Nemec Klisura, Daliborka Milović i Belkisa Vehabović, delegati u Domu naroda i Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH iz Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, te ministri za finansije i zdravstvo u Vladi BPK Alem Mujković i Gordana Oršolić, sastali su se danas sa pomoćnikom federalnog ministra za finansije u Sektoru za poreznu politiku i javne prihode Hajrudinom Hadžimehanovićem. 

Sastanak je organizovan pred sutrašnji nastavak 17. sjednice Doma naroda Parlamenta Federacije na kojoj će se između ostalog razmatrati Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pripadnosti javnih prihoda u Federaciji BiH.

Predloženim izmjenama, kako je istaknuto, smanjuju se prihodi Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde čime će on biti doveden u još nepovoljniji položaj, što je neprihvatljivo.

Pored razgovora o ovoj temi, na današnjem sastanku razgovarano je i o drugim temama vezanim za finansije, kao i o kreditnom zaduženju, odnosno mogućnostima dobivanja austrijskog kredita za opremanje Kantonalne bolnice Goražde.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.