• OBJAVLJENO: 30.09.2013.
Danas počinje obilježavanje „Dječije nedjelje“

djecija_nedjelja

„Dječija nedjelja“, međunarodna manifestacija posvećena promociji dječijih prava te unaprjeđenju brige o djeci  tradicionalno se obilježava u prvoj sedmici oktobra, a raznovrsnim  aktivnostima u organizaciji goraždanskih predškolskih ustanova „Sunce“ i SOS Kinderdorf, ova manifestacija obilježit će se i na prostoru Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

„Dječija nedjelja“ 2013. obilježit će se prema Programu kojeg je donijelo Ministarstvo za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice, a pored predškolskih ustanova, svoj doprinos u organizaciji ove manifestacije pružit će i Udruženje „Roditelj“, Tim Projekta jačanja porodice (FS) te Porodično savjetovališe JU Centar za socijalni rad BPK Goražde.

Prva zvanična aktivnost na obilježavanju „Dječije nedjelje“ je današnja radionica u Omladinskoj ulici u Goraždu po nazivom „Crtanje po asfaltu“ koju će voditi odgajatelji SOS Kinderdorf vrtića, dok je za sutra, takođe u Omladinskoj ulici, s početkom u 11.00 sati planirano svečano otvorenje parka za djecu sa posebnim potrebama.

Cijele ove sedmice, do subote 7. oktobra, organizovat će se kreativne radionice, predavanja, druženja i posjete u čijem fokusu su djeca, njihov razvoj i širenje svijesti o pravima i potrebama djece.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.