• OBJAVLJENO: 01.11.2013.
Sa 52.redovne sjednice Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde
Odluka o obustavi izvršavanja pojedinih rashoda i izdataka u Budžetu BPK-a Goražde za 2013.godinu stavljena van snage

Copy of IMG_5023

Najveći dio današnje sjednice članovi Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde posvetili su razmatranju Nacrta Odluke o izmjenama i dopunama Budžeta BPK-a Goražde za 2013.godinu. Prijedlog Ministarstva za finansije po kojem bi rebalans Budžeta BPK Goražde za 2013.godinu trebao iznositi 35.362.364 KM nije prihvaćen, budući da su potrebe ministarstava u Vladi veće od predloženih izmjena. Konačna odluka nije donesena, a o njoj će se kako je odlučeno ministri dodatno usaglašavati.

Iako je razmatran, danas nije usvojen ni Nacrt Budžeta Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za 2014.godinu. O njemu kao i o Nacrtu Zakona o izvršenju Budžeta Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za 2014.godinu članovi Vlade izjašnjavaće se u nastavku sjednice koja je zakazana u srijedu.

Copy of IMG_5007

Vlada je na današnjoj sjednici donijela Odluku o stavljanju van snage Odluke o obustavi izvršavanja pojedinih rashoda i izdataka u Budžetu BPK-a Goražde za 2013.godinu, uz zaključak da budžetski korisnici maksimalno vode računa o uštedi i stvaranju novih obaveza u budžetu kantona.

Usvojena je takođe i Odluka o utvrđivanju osnovice za plaću i naknade za topli obrok za mjesec oktobar 2013.godine, a Ministarstvu za boračka pitanja data saglasnost za plaćanje računa RRC «Fojnica» Fojnica, te odobrena sredstava za jednokratne novčane pomoći braniocima i članovima njihovih porodica sa prostora Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Vlada je danas odobrila i sredstva za obezbjeđivanje alternativnog smještaja kroz nadoknadu za kiriju za mjesec oktobar 2013.godine te imenovala Organizacioni odbor za obilježavanje 25.novembra-Dana državnosti Bosne i Hercegovine.


Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2022. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.