• OBJAVLJENO: 14.11.2013.
Vrijedna oprema TIKA-e stigla i u Goražde
Televizije iz Goražda, Bihaća, Tuzle, Zenice i Sarajeva uskoro na satelitu

TIKA 001

Turska agencija za razvoj i saradnju TIKA juče je RTV BPK-a uručila tehničku opremu u vrijednosti preko 100.000 KM, u sklopu prve faze projekta  povezivanja pet regionalnih TV stanica.

Riječ je o terenskoj i studijsko-režijskoj savremenoj opremi koja će doprinijeti poboljšanju kvalitete produkcije redovnog RTV programa, ali i novog satelitskog programa.

– Mediji su jedan od segmenata kojima posvećujemo pažnju, jer vidjeli smo da nakon ratnih djejstava kantonalne RTV pokušavaju da ostanu na nogama i uspiju u poslu kojeg rade. Ovo je jedan od tri važna projekta koje ove godine realiziramo u Goraždu. Jedan je rekonstrukcija Kantonalne bolnice, drugi izgradnja Islamskog centra i treći ovaj u RTV BPK – kazao je direktor TIKA-e za BiH Zülküf Oruç.

TIKA 002

U narednoj fazi projekta planirana je proizvodnja zajedničkog satelitskog programa, u okviru projekta „BH veze“, a kolegama iz Goražda, Tuzle i Bihaća priključit će se i TV Zenica i TV Sarajevo.

Ova vrijedna oprema, kakvu koriste i svjetske tv kuće, RTV Goražde će olakšati i unaprijediti rad, a ovom donacijom povećavamo i kapital firme. Saradnja sa TIKA-om ne staje, jer već u petak potpisujemo zajednički ugovor i stvaramo zajedničku programsku šemu kantonalnih televizija – pojašnjava Lejla Šivšić, direktorica RTV BPK Goražde.

TIKA 003

Zajednički program kantonalnih televizija bit će dostupan i putem TURKSAT satelita, a njegov zakup za prva dva mjeseca platit će turski donatori.

Uručenju opreme RTV BPK Goražde prisustvovali su i predsjedavajući Skupštine BPK-a Goražde Suad Došlo i ministar obrazovanja Dževad Adžem.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2021. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.