• OBJAVLJENO: 24.01.2014.
Održana četvrta redovna izvještajno-izborna Skupština Udruženja pedagoga sporta „Goražde“
U protekle četiri godine relizovano nekoliko značajnih projekata

Copy of IMG_6329

Udruženje pedagoga sporta „Goražde“ danas je održalo četvrtu redovnu izvještajno-izbornu sjednicu Skupštine ovog udruženja. Sjednica je održana u prostorijama Srednje tehničke škole „Hasib Hadžović“, a prisustvovale su joj između ostalih ministrica za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Azra Kuljuh i direktorica Pedagoškog zavoda BPK Goražde Dika Makota.

Na sjednici su izabrani predsjednici Skupštine, Upravnog i Nadzornog odbora ovog udruženja . Za predsjednika Skupštine na period od četiri godine izabran je Damir Žuga, za predsjednika Upravnog odbora Dino Srkalović, dok je za predsjednika Nadzornog odbora izabran Alija Džemidžić.

Ovo udruženje u protekle četiri godine realizovalo je niz projekata od velikog značaja. Prema riječima dosadašnjeg predsjednika Skupštine Udruženja pedagoga sporta „Goražde“ Muhameda Pleha, Udruženje će nastojati da u budućem periodu poboljša svoje aktivnosti.

„Moram spomenuti školu skijanja koja je napravila bum u Goraždu što se tiče skijanja. U prošloj godini organizovali smo Atletski miting i  SIGO igre i to su manifestacije koje su obilježile ovaj protekli period. Nakon svog mandatnog perioda, svojim kolegama zadao sam zadatak da organizuju školu plivanja. Mislim da je situacija što se tiče znanja iz plivanja kod djece veoma loša, a mi moramo iznaći način kako to poboljšati“- istaknuo je Muhamed Pleh .

Na današnjem zasjedanju razmatrani su i usvojeni izvještaji o radu Udruženja pedagoga sporta i Aktiva nastavnika tjelesnog i zdravstvenog odgoja za 2013.godinu. Takođe, razmatrana je i mogućnost organizacije izbora najboljeg sportiste i sportistkinje s područja našeg kantona u protekloj 2013.godini, po mišljenju članova Aktiva nastavnika i Redakcije sportskih novinara BPK Goražde.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.