• OBJAVLJENO: 27.01.2014.
Održan radni sastanak federalnog ministra unutrašnjih poslova i direktora Federalne uprave policije sa kantonalnim ministrima unutrašnjih poslova i policijskim komesarima
Sigurnosna situacija u Federaciji BiH zadovoljavajuća

1

Federalni ministar unutrašnjih poslova Predrag Kurteš i direktor Federalne uprave policije Dragan Lukač održali su u petak, 24. 1. 2014. godine u Livnu zajednički radni sastanak, kome su prisustvovali kantonalni  ministari unutrašnjih poslova i policijski komesari.

Na sastanku su sumirani rezultati postignuti tokom 2013. godine i zaključeno je da je policija u Federaciji BiH stanje sigurnosti držala pod kontrolom, kako u segmentu sprečavanja narušavanja javnog reda i mira tako i u suprotstavljanju svim vrstama kriminaliteta.

Kroz referisanje i raspravu o aktuelnom stanju sigurnosti  zaključeno je da se sigurnosna situacija u Federaciji BiH može ocijeniti kao zadovoljavajuća, nakon čega su definisani konkretni pravci daljeg zajedničkog i sinhronizovanog djelovanja Federalne i kantonalnih uprava policije na dokumentovanju jednog broja do sada nerasvijetljenih krivičnih djela.

Na sastanku su doneseni konkretni zaključci radi unapređenja sistema elektronske razmjene podataka između policijskih tijela i tužilaštava u Bosni i Hercegovini.

Ministar Kurteš je izrazio zadovoljstvo činjenicom da su zakoni o unutrašnjim poslovima i policijskim službenicima za nivo Federacije BiH pripremljeni i da će u narednih nekoliko dana biti upućeni Vladi Federacije BiH na usvajanje i upućivanje u parlamentarnu proceduru, te da će kantonalni zakoni biti s njima sinhronizovani.

Preuzeto sa: www.fmup.gov.ba

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.