• OBJAVLJENO: 25.02.2014.
Manifestacija pod nazivom „Žogarija“ ili „Loptarija“
Ove godine i u Goraždu

Copy of IMG_6896

U Osnovnoj školi „Fahrudin Fahro Baščelija“ danas je u organizaciji firme „Movem&Co“ iz Sarajeva predstavljen projekat pod nazivom „Žogarija“ ili „Loptarija“. Riječ je o manifestaciji koja bi se u aprilu mjesecu trebala održati u našem gradu, a učešće bi uzele sve osnovne  škole s prostora Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Prema riječima direktora i vlasnika licence za BiH Senada Čengića, ovaj projekat „Žogarija“  ima za cilj da kroz sportska takmičenja vrši promociju druženja kroz zajedništvo, zdravu ishranu, ekologiju i fer plej ponašanje. Učešće na manifestaciji namijenjeno je za djecu uzrasta do deset godina.

– „Projekat „Žogarija“ ili „Loptarija“ je projekat regionalnog karaktera u kojem učestvuje devet zemalja. To su, uz zemlje bivše Jugoslavije, Austrija, Italija i Mađarska.Takmičenja se organizuju najprije po gradovima, kantonima, a zatim državna i regionalna. Mi smo organizatori ove manifestacije u BiH već treću godinu zaredom. Prošle godine smo organizovali takmičenje u Tuzli, Mostaru, Sarajevu, Zvorniku i finalno takmičenje u Sarajevu. Ove godine smo se odlučili doći u Goražde gdje će učešće uzeti sve osnovne škole s prostora BPK. Nakon Goražda takmičenja će se organizovati u Kaknju, Sarajevu( u općini Centar) i Tešnju. Dakle, organizovaćemo četiri takmičenja u Bosni i Hercegovini i finalno koje će se održati 15. maja u Sarajevu- istaknuo je na današnjoj prezentaciji direktor i vlasnik licence za održavanje ove manifestacije u BiH Senad Čengić.

Copy of IMG_6898

Podršku održavanju manifestacije u našem gradu pružiće i Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport BPK Goražde.

„Zadovoljstvo je da imamo jedan ovakav događaj u Goraždu, prvenstveno iz razloga što će okupiti i stare i mlade, što je kombinacija igre, zabave i znanja. Sigurna sam da će naši učenici obezbijediti da jedna škola ode na takmičenje u Sarajevo, a onda i na državno takmičenje. Takođe, ja očekujem da će naši učenici naći put do Austrije gdje će se održati finalno takmičenje iz svih zemalja regiona“- kazala je tim povodom ministrica za obrazovanje, nauku, kulturu i sport BPK Goražde Azra Kuljuh.

Organizacija takmičenja u Goraždu planirana je za 24.april 2014.godine.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.