• OBJAVLJENO: 06.05.2014.
Posjeta ambasadora Republike Finske
Goražde – jedna od uspješnih priča u BiH

100_6823

Ambasador Republike Finske u Sloveniji Nj. E. Pekka Metso koji je akreditovan i u BiH, posjetio je danas Bosansko-podrinjski kanton Goražde, gdje se susreo s predsjedavajućim kantonalne Skupštine Suadom Došlom i premijerom Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Emirom Fraštom.

Razgovarano je o trenutnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u ovom kantonu, a poseban akcent stavljen je na pozitivne rezultate koje bilježi privreda Bosanskopodrinjskog kantona.

– Ova posjeta potvrdila je moja ranija saznanja o Goraždu, gradu koji je na mnoge načine izgradio sopstveni, proaktivni put i u kojem ljudi rade. Ovaj kanton je jedna od uspješnih priča u BiH, a to je, čini se, dosta  povezano s jasnom vizijom koju ova regija ima u različitim oblastima. Ono što takođe zavrjeđuje pažnju jeste jedna vrsta društvenog partnerstva, u kojem se nalazi i poslovna zajednica, a sve s ciljem realizacije programa koji doprinose otvaranju novih radnih mjesta. Nije dovoljno samo uložiti novac u rješavanje socijalnih pitanja, nego je potrebno stvoriti osnovu za ekonomske aktivnosti – kazao je finski ambasador.

Osim o dešavanjima na lokalnom nivou, razgovarano je i o drugim temama koje se tiču političke situacije i dešavanja u širem okruženju, najavljenim ustavnim promjenama u Federaciji te putu naše zemlje ka Evropskoj uniji.

Nakon sastanka, ambasador Pekka Metso je u pratnji premijera i predsjedavajućeg Skupštine obišao grad i firmu Bekto Precisa.

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.