• OBJAVLJENO: 15.05.2014.
Vlada BPK-a Goražde i Fondacija „Wings of Hope“
Zajedničkom saradnjom stvoreni uslovi za radno angažovanje osam mladih osoba

100_6862

U zgradi Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde danas je potpisan Memorandum o zajedničkoj implementaciji projekta „Pomoć za samopomoć“ u 2014. godini, čiji je glavni cilj podrška zapošljavanju mladih.

Ovim projektom osigurat će se stručno osposobljavanje i zapošljavanje kod poslodavaca osam mladih osoba starosne dobi između 18 i 35 godina sa završenom srednjom stručnom spremom.  Radni angažman planiran je u trajanju od šest mjeseci, uz mogućnost produženja ugovora.

Potpisnici Memoranduma o saradnji su premijer BPK-a Goražde Emir Frašto i predsjednik Udruženja za psihosocijalnu podršku i bolju budućnost „Progres“ iz Sarajeva Elvir Čaušević, kao predstavnik Fondacije „Wings of Hope“.

U implementaciji projekta učestvovat će i Obrtnička komora BPK-a Goražde koja je izvršila odabir korisnika, a radi se o licima koja će posao obavljati u obrtničkoj djelatnosti.

Za realizaciju ovog projekta, koji počinje 01.06.2014. godine Vlada BPK-a i Fondacija „Wings of Hope“ izdvojit će sredstva od po 9.600,00 KM.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.