• OBJAVLJENO: 08.04.2011.
U organizaciji Ministarstva za finansije BPK-a

Održan sastanak sa predstavnicima budžetskih korisnika

sastanask_za_budzetskim_korisnicima_090411_b1_1.JPG

U organizaciji Ministarstva za finansije Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, u sali Skupštine BPK-a, danas je upriličen sastanak sa predstavnicima budžetskih korisnika, s ciljem upoznavanja sa Budžetom BPK-a Goražde za 2011.godinu i Zakonom o izvršenju budžeta, a težište je bilo na mjesečnim operativnim planovima budžetskih korisnika za prvo polugodište 2011.godine, odnosno za drugi kvartal. Pored organizatora, sastanku je prisustvovao i premijer BPK-a Goražde Emir Frašto.

sastanask_za_budzetskim_korisnicima_090411_b1_2.JPG

sastanask_za_budzetskim_korisnicima_090411_b1_3.JPG

Obraćajući se predstavnicima budžetskih korisnika premijer BPK-a Emir Frašto podsjetio je na važnost racionalnog trošenja finansijskih sredstava iz budžeta te izrazio nadu da bi uz dobru koordinaciju koju imaju budžetski korisnici sa Ministarstvom za finansije i ova godina mogla biti finansijski uspješno završena.

Kako zbog kratkoće vremena kod usvajanja Budžeta nisu bile provedene javne rasprave, na današnjem sastanku donesen je zaključak da Ministarstvo za finansije predloži Vladi BPK-a Goražde da se održi javna prezentacija Budžeta za 2011.godinu građanima BPK-a Goražde.

sastanask_za_budzetskim_korisnicima_090411_b1_4.JPG

sastanask_za_budzetskim_korisnicima_090411_b1_5.JPG

„ Ministarstvo za finansije planira budžetsku likvidnost i odgovorno je za taj dio,a imati kvalitetnu budžetsku likvidnost znači imati kvalitetan novčani tok, usklađen sa rashodima i izdacima. Mi ćemo to nastojati, zajedno sa svim budžetskim korisnicima, da ispoštujemo i stvorimo pretpostavke za izvršenje budžeta sa 30.06.2011. godine –kazao je ministar za finansije BPK-a Muhidin Pleh.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.