• OBJAVLJENO: 12.04.2011.
U organizaciji Ministarstva za privredu

Održan sastanak sa predsjednikom Udruženja „Kupujmo i koristimo domaće-kvalitetno proizvedeno u BiH“

udruzenje_kupujmo_domace_120411_b1_1.JPG

Ministar za privredu u Vladi Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Demir Imamović sa saradnicima upriličio je danas sastanak sa predsjednikom Udruženja „Kupujmo i koristimo domaće – kvalitetno proizvedeno u BiH“ Admirom Kapom. Sastanku je prisustvovao i načelnik Općine Goražde Muhamed Ramović.

udruzenje_kupujmo_domace_120411_b1_2.JPG

Na sastanku je razgovarano o aktivnostima i terminu održavanja Sajma prezentacijskog karaktera „Kupujmo i koristimo domaće“, na kojem bi učešće uzelo od 35-40 izlagača. Ministarstvo i Općina Goražde obećali su podršku kako bi ovaj Sajam bio upriličen, a termin održavanja Udruženje će uskladiti sa zainteresovanim privrednicima.

udruzenje_kupujmo_domace_120411_b1_3.JPG

Također, na sastanku je razgovarano i o turizmu. Jedan od prijedloga je projekat „Vikend ponuda“–izleti komercijalnog karaktera, za goste iz Sarajeva, a za implementaciju ovog projekta Ministarstvo će dati prijedlog Vladi BPK-a. Predsjednik Udruženja „Kupujmo i koristimo domaće-kvalitetno proizvedeno u BiH“ Admir Kapo obećao je pomoć kada je u pitanju implementacija ovog projekta kroz medijsku kampanju i izradu promotivnog materijala.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.