• OBJAVLJENO: 14.04.2011.
Pismo premijera BPK-a Goražde ambasadoru Japana u BiH

Vaša ekselencijo,

Sve građane Bosansko-podrinjskog kantona Goražde iskreno je dirnula i potresla vijest o o zemljotresu i tsunamiju koji su pogodili regiju Tohoku i donijeli veliku bol narodu Japana.

U ime građana koje predstavljamo, u ime Skupštine i Vlade Bosansko-podrinjsko kantona Goražde, Vama i svim porodicama koje su ostale bez svojih najmilijih, upućujemo riječi saučešća, a istovremeno izražavamo i naše ogromno divljenje na hrabrosti koju narod Japana pokazuje u ovim teškim trenucima.

Iskreno smo zahvalni na podršci i pomoći koju su narod i Vlada Japana pružali i pružaju ratom razorenoj Bosni i Hercegovini i Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde. Ova pomoć je velika. Posebno je bila dragocijena u teškim ratnim danima, jer nam je pokazala da, iako kilometrima daleko, postoji narod u dalekom Japanu koji misli na nas. Ne možemo zaboraviti ni pomoć koju su Goraždanima u Kantonalnoj bolnici, u augustu, septembru i oktobru 1996.godine, pružali dr. Takao Metsuri, hirurg i dr. Jun Koretsugu, neuropsihijatar.
Molimo Vas da se raspitate o njihovoj sudbini i da im poručite da bismo ih rado ugostili s porodicama.
Uz finansijsku i materijalnu pomoć i podršku narodu Japana koji je nastradao u zemljotresu i tsunamiju, ovo je najmanje što možemo učiniti za naše iskrene prijatelje iz ove daleke zemlje, ali bliske našim srcima.

Uz izraze osobnog poštovanja,
PREMIJER
Emir Frašto

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.