• OBJAVLJENO: 15.04.2011.
Svečano obilježen 15. april – Dan Armije RBiH

Obilježena 19. godišnjica ARBiH i 6. godišnjica 2. pješadijskog puka OS BiH

dan_armije_150411-b1_02.jpg

Centralna manifestacija obilježavanja 19. godišnjice formiranja Armije BiH održana je u Zenici, a ovaj značajni jubilej danas je svečano obilježen i u Goraždu.

dan_armije_150411-b1_01.jpg

dan_armije_150411-b1_03.jpg

Polaganju cvijeća na spomen obilježje braniteljima Goražda prisustvovali su starješine i pripadnici 3. pješadijskog bataljona 4. pješadijske brigade OS BiH, predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti BPK-a Goražde te predstavnici boračkih udruženja.

Govoreći o značaju ovog datuma za sve građane naše zemlje, ministar za boračka pitanja Dževad Adžem kazao je:

„Dan Armije RBiH jedan je od najvažnijih i najčasnijih praznika u modernoj istoriji BiH, posebno iz razloga što je Armija RBiH, uz teritorijalnu odbranu i ratnu policiju, bila prva okosnica stvaranja i očuvanja multietničke države konstitutivnih bh naroda. Stvaranje zajedničkih, modernih oružanih snaga na državnom nivou, jednako je važan uspjeh za budućnost BiH, ali bez herojske borbe pripadnika Armije RBiH za očuvanje BiH od agresije, bila bi nemoguća i zajednička vojska i zajednička vojska“.

Nakon polaganja cvijeća, pripadnici 3. pješadijskog bataljona 4. pješadijske brigade i predstavnici Ministarstva za boračka pitanja obišli su šehidska mezarja i učenjem fatihe odali počast svim šehidima i palim borcima sa područja ovog kantona.

dan_armije_150411-b1_06.jpg

obiljezavanje_15_aprila_aditional_photo_190411.jpg

GALERIJU SLIKA SA OBILJEŽAVANJA 15. APRILA – DANA ARMIJE RBiH POGLEDAJTE NA OVOM LINKU

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.