• OBJAVLJENO: 03.06.2014.
Drugoj Skupštini Međuopštinskih sportskih igara MOSI u Novom Pazaru prisustvovali i predstavnici Bosansko-podrinjskog kantona Goražde
MOSI u 16 disciplina, od 6. do 10. avgusta

mosi_skupstina_02.06.2014

Predsjedavajući Skupštine i premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Suad Došlo i Emir Frašto, te stručni saradnik za sport u Ministarstvu za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Elmedin Valjevčić prisustvovali su juče u Novom Pazaru drugoj Skupštini Međuopštinskih sportskih igara MOSI .

Na Skupštini kojom je predsjedavao Seadetin Mujezinović potvrđeno je da će se MOSI održati od 6. do 10. avgusta ove godine u Novom Pazaru.

Za razliku od prošlogodišnjih 11, ove godine će ljubitelji sportske manifestacije moći da uživaju u čak 16 sportova, među kojima su se po prvi put našli tenis, stoni tenis, plivanje, kajak i biciklizam.

Očekuje se da će na amaterskim igrama učestvovati trideset gradova i opština iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Na sjednici je usvojen prijedlog o pridruživanju Igrama Gusinja, Zubinog Potoka i Pala u Federaciji BiH, čime je i treća općina u sastavu Bosansko-podrinjskog kantona Goražde dobila pravo učešća na MOSI Novi Pazar 2014.

Predstavnici Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde upoznati su, između ostalog, sa cijenama ishrane i smještaja sportista, kao i sa rokom za dostavljanje prijava za učešće, koji su takođe utvrđeni na ovoj sjednici.

Kako je dogovoreno, članovi Organizacionog odbora MOSI Novi Pazar 2014 posjetiće Bosansko-podrinjski kantona Goražde početkom jula.

Paralelno sa Međuopštinskim sportskim igrama održaće se i tradicionalni Međunarodni festival Stari grad, te je već sada izvjesno da će Novi Pazar u prvoj polovini avgusta biti centar sportskih, ali i kulturno- zabavnih sadržaja na Balkanu.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.