• OBJAVLJENO: 03.06.2014.
Osnovna muzička škola „ Avdo Smailović“
NOVA GENERACIJA DIPLOMACA

U Velikoj sali goraždanskog Centra za kulturu predstavila su se 22 diplomca, izuzetno uspješna generacija đaka škole, koja je i u prethodnoj školskoj godini ostvarila izuzetno uspješne rezultate – Deset učenika proglašeno je ponosom škole – Učenica generacije je Aida Delizaimović

Učenica generacije Aida Delizaimović

Učenica generacije Aida Delizaimović

Uz obilje radosti, neskrivenih emocija zbog završetka školovanja i naravno, u izvanrednom muziciranju, protekao je diplomski koncert nove generacije đaka goraždanske Osnovne muzičke škole „ Avdo Smailović“.

Razumljiva je bila njihova radost i radost njihovih nastavnika i menadžmenta škole. Generacija koja broji čak 22 diplomca završila je uspješno školovanje i sa sobom nosi nezaboravna sjećanja. Nastupili su pred publikom koja je preko stotinu minuta sa punom pažnjom pratila njihovo sviranje.

Tokom koncerta, podsjetili smo se i na uspjehe đaka ove škole na takmičenjima. Tim povodom, direktorica Kantonalnog pedagoškog zavoda Dika Makota uručila je diplome Sarah Pjano za osvojeno drugo i Lejli Omerbegović za osvojeno treće mjesto na XVII Federalnom takmičenju učenika/studenata muzike u Sarajevu, te Merimi Hubjer i Sari Medini Šehović za izvanredan uspjeh – osvojeno prvo mjesto na Međunarodnom takmičenju drvenih duvača u Požarevcu (Srbija).

Vršiteljica dužnosti direktorice škole Selma Verem uručila je diplome i nagrade đacima koji su proglašeni ponosima generacije, odnosno škole. Ova su priznanja dobili AMILA RAMIĆ, TARIK ŠAHOVIĆ, SAFET BUČO, ELDIN NALO, KERIM HERAK, ILMA BOROVAC, AMAR PLEH, LEJLA TRNČIĆ, LEJLA HADŽIAHMETOVIĆ, MERIMA OBUĆA.

U izuzetno uspješnoj generaciji diplomaca, po ukupnim kriterijima, za učenicu generacije, odlukom Nastavničkog vijeća proglašena je AIDA DELIZAIMOVIĆ. Aida je na takmičenjima na kojima je učestvovala tokom školovanja osvojila brojne nagrade, bila je članica školskog orekstra i svestrano je angažovana u društvenom životu.

Aidi je diplomu i nagradu, uz čestitke svim diplomcima i nastavnicima, te menadžmentu škole uručila ministrica za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK Azra Kuljuh.

Koncert je počeo školski hor koji je izveo himnu diplomaca „ Gaudeamus“, a završen je sa nastupom školskog orkestara pod upravom nastavnice Anele Poturak, sa izvedom Mozartove „ Male noćne muzike“.
Suorganizator ovog koncerta bio je Centar za kulturu Goražde, a pokrovitelj BH Telecom – direkcija Goražde.

S.K

Orkestar škole pod upravom nastavnice Anele Poturak

Orkestar škole pod upravom nastavnice Anele Poturak

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.