• OBJAVLJENO: 03.06.2014.
Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde
Zajednički prijem za rukometašice ŽRK „Goražde

Copy of IMG_9505

Povodom osvojenog trećeg mjesta na takmičenjima u Premijer ligi BiH i osvojenog drugog mjesta u KUP-u BiH, danas je u zgradi Vlade Bosanskopodrinjskog kantona Goražde održan svečani prijem za članice Ženskog rukometnog kluba „Goražde“ i članove Stručnog štaba ovog kluba.

Čestitke rukometašicama uputili su predsjedavajući Skupštine BPK-a Goražde Suad Došlo, premijer BPK-a Emir Frašto i ministrica za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Azra Kuljuh.

– Vaši uspjesi još više dobivaju na snazi ako se uzme u obzir da ste tokom cijele sezone imali poteškoće, kako u igračkom, tako i u finansijskom segmentu. Ovaj uspjeh, ujedno je i uspjeh Bosanskopodrinjskog kantona koji predstavljate i na taj način još jednom ste potvrdili da je ovaj kanton, kanton sporta. Ovim ste postavili visoke standarde za naredne takmičarske sezone, kao i nove generacije koje dolaze – kazala je u svom obraćanju ministrica Azra Kuljuh i dodala da će ministarstvo i u narednom periodu pratiti rad i pružati podršku, kako ovom, tako i drugim sportskim klubovima.

Uz želje da nastave putem uspjeha i pokažu da Bosanskopodrinjski kanton, osim u privredi, ima zavidan potencijal i u oblasti sporta, goraždanskim rukometašicama zahvalio je i premijer Emir Frašto i čestitao im na postignutim rezultatima.

Ovom prilikom pomenuto je održavanje ovogodišnjih MOSI na kojem bi, među stotinjak sportista, koji će predstavljati Bosanskopodrinjski kanton, trebale učestvovati i rukometašice ŽRK „Goražde“.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.