• OBJAVLJENO: 03.06.2014.
Sastanak kantonalnih zvaničnika sa predstavnicima Saveza RVI „Sinovi Drine“ BPK Goražde
Nastavlja se projekt ublažavanja posljedica revizije RVI

Copy of IMG_9470

Na zahtjev Saveza RVI „Sinovi Drine“ BPK Goražde, danas je o temi „Nastavak projekta ublažavanja posljedica revizije RVI“ održan sastanak predsjedavajućeg Skupštine i premijera BPK Goražde Suada Došla i Emira Frašta, sa predsjednikom Saveza RVI Safetom Sijerčićem i predstavnicima ratnih vojnih invalida oštećenih u postupku revizije.

Sastanku su takođe prisustvovali ministar za boračka pitanja Zijad Briga i Edim Fejzić, predsjednik skupštinske Komisije za pitanja boračko-invalidske zaštite.

Predsjednik Saveza RVI „Sinovi Drine“ BPK Goražde Safet Sijerčić upoznao je prisutne sa aktivnostima koje se poduzimaju putem federalnog Ministarstva za boračka pitanja i drugih institucija u vezi sa implementacijom presuda Vrhovnog suda Federacije BiH.

Obzirom da ovaj proces sporo ide, na sastanku je u ime invalida oštećenih u procesu revizije, iznesen stav Saveza RVI BPK Goražde, da se nastavi realizacija projekta pomoći Vlade i resornog ministarstva do okončanja postupka koji se vodi u sudovima i drugim nadležnim institucijama.

Takođe, Savez RVI „Sinovi Drine „ BPK Goražde zatražio je od federalnog ministra za boračka pitanja implementaciju dogovorenih stavova za zadnjeg sastanka te poštivanje odluka Vrhovnog suda Federacije BiH.

Predsjedavajući Skupštine i premijer BPK Goražde, kao i ostali učesnici ovog sastanka saglasni su da je, uprkos teškoj finansijskoj situaciji u Budžetu BPK, ovaj projekat neophodno nastaviti.

Sredstva za njegovu realizaciju obezbijediće se iz ušteda koje su proizvod interventnih mjera Vlade i Skupštine, odnosno, sprovođenjem odluke o smanjenju plaća ministara i poslanika, te ukidanja naknada za skupštinske komisije, istaknuto je danas.

Kako ističe ministar za boračka pitanja Zijad Briga, ostaje obaveza da Ministarstvo u dogovoru sa Savezom RVI utvrdi uslove i kriterije u vezi nastavka realizacije projekta pomoći ratnim vojnim invalidima, koji su oštećeni u postupku revizije.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.