• OBJAVLJENO: 04.06.2014.
Okončan upis učenika u prvi razred osnovnih škola
Upisan veći broj prvačića u odnosu na prošlu godinu

1

Ministarstvo za obrazovanje, mlade, nauku, kuturu i sport danas je saopštilo da je procedura upisa učenika u prvi razred osnovnih škola na području Bosanskopodrinjskog kantona za školsku 2014/15. godinu uspješno završena.

– U prvi razred osnovnih škola za narednu školsku godinu upisano je 205 učenika i to je upravo onaj broj djece koji je završio Program obaveznog predškolskog odgoja i obrazovanja. Ono što nas posebno raduje jeste da je ove godine u prvi razred upisan veći broj djece u odnosu na prošlu godinu kada je upisano njih 169. To znači da ćemo u narednoj godini imati skoro dva odjeljenja više prvačića te ćemo u skladu s tim i planirati razvoj osnovnog obrazovanja na području našeg kantona – kazala je stručna saradnica za predškolsko i osnovno obrazovanje u resornom ministarstvu Amira Borovac.

Ovim povodom, Ministarstvo za obrazovanje, mlade, nauku, kuturu i sport uputilo je iskrene čestitke svim roditeljima koji su upisali djecu u prvi razred, a budućim prvčićima zaželjelo puno sreće i uspjeha u školovanju.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.