• OBJAVLJENO: 01.08.2014.
Press konferencija ministra za unutrašnje poslove BPK Goražde
Pojačan nadzor policije u toku ljetne sezone

IMG_0981

Povodom predstojećih kulturno-zabavnih dešavanja na prostoru Bosanskopodrinjskog kantona i povećanog broja turista u toku ljetne turističke sezone, ministar unutrašnjih poslova BPK-a Goražde Osman Subašić  održao je konferenciju za medije na kojoj je govorio o prioritetima rada policije i aktivnostima koje će se u ovom periodu provoditi s ciljem osiguranja javnog reda i mira.

– Uprava policije će shodno dešavanjima na prostoru Bosanskopodrinjskog kantona, a posebno kad su u pitanju festivalske aktivnosti, pojačati intenzitet svog rada na prostoru cijelog kantona, pogotovo kad se radi o sprječavanju trgovine narkoticima, bezbjednosti saobraćaja, narušavanju javnog reda i mira i drugim dešavanjima koja se mogu desiti na ovakvim skupovima. Mislim da smo i materijalno i tehnički spremni i da možemo odgovoriti tim zadacima i da se građani Bosanskopodrinjskog kantona mogu osjećati sigurnim i bezbjednim. Naši operativci će raditi na sprječavanju trgovine i zloupotrebe narkotika.  Nemamo evidentiranih velikih dilera, radi se o malim količinama i u narednom periodu sigurno ćemo ući u te krugove i raditi na stvaranju što povoljnjije klime kad se radi o bezbjednosti naših građana – kazao je ministar Subašić.

Ministar je informisao javnost i da će se u Šalter sali resornog ministarstva oformiti još jedno šalter mjesto s ciljem efikasnijeg pružanja usluga građanima, kao i da će stacionarni radar s područja grada biti premješten na određenu dionicu magistralnog puta M-20.

IMG_0980

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.