• OBJAVLJENO: 20.08.2014.
U toku testiranje kandidata za prijem policijskih službenika
Testovi motoričkih sposobnosti odvijaju se planiranom dinamikom

Copy of IMG_1114

U okviru postupka provođenja Javnog oglasa za prijem policijskih službenika u početnom činu „policajac“ i „mlađi inspektor“, u Upravi policije Ministarstva unutrašnjih poslova Bosansko-podrinjskog kantona Goražde jučer i danas održava se testiranje kandidata kada je riječ o testovima motoričkih sposobnosti.

Kuperov test održan je jučer na Gradskom stadionu dok se svi ostali testovi održavaju danas u Gradskoj dvorani „Mirsad Hurić“ u Goraždu.

Testiranje kandidata se odvija planiranom dinamikom. Maksimalan broj bodova koji kandidat može ostvariti na testu provjere motoričkih sposobnosti je 35. Ukoliko je kandidat na sva tri testa ocijenjen sa nula bodova, bez obzira na ukupno ostvarene bodove na testovima motoričkih sposobnosti, isključuje se iz daljeg procesa odabira.

Posjetu kandidatima koji su ostvarili pravo pristupa ovom testiranju u Gradskoj dvorani upriličli su premijer Bosansko-podrinjskog kantona Emir Frašto i policijski komesar Ešef Hurić kako bi se na licu mjesta informisali o samom toku testiranja.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2022. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.