• OBJAVLJENO: 09.09.2014.
Federalni ministar obrazovanja Damir Mašić posjetio Bosansko- podrinjski kanton Goražde
Saradnja dva resorna ministarstva nastavit će se i u narednom periodu

Copy of IMG_1600

Federalni ministar obrazovanja i nauke Damir Mašić sa saradnicima boravio je danas u posjeti Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde.

Na sastanku sa predstavnicima izvršne i zakonodavne vlasti razgovarano je o projektima koje je sufinansiralo ovo ministarstvo kao i o nastavku dobre saradnje, s ciljem poboljšanja uslova rada u odgojno-obrazovnim ustanovama na području BPK Goražde.

Podrška Ministarstva za obrazovanje i nauku FBiH, kako ističe federalni ministar, trebala bi se nastaviti i u narednom periodu.

„Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke sufinansiralo je projekte u vrijednosti od skoro milion konvertibilnih maraka u proteklih šest godina koji su direktno vezani za rekonstrukciju, obnovu i poboljšanje uslova rada u odgojno-obrazovnim ustanovama. U protekle četiri godine dali smo oko milion konvertibilnih maraka za sufinansiranje ishrane i smještaja studenata sa područja BPK Goražde koji studiraju na javnim visokoškolskim ustanovama u FBiH, a smješteni su u studentske domove. Postoji jako puno tema i problema koje ćemo, nadam se, i dalje uspješno rješavati. Na kraju, želim da kažem da se svaki put radujem posjeti Goraždu te se nadam da će ova praksa biti nastavljena, bez obzira ko sutra bude na ovoj poziciji“ – kazao je Damir Mašić.

Nakon sastanaka u zgradi Vlade BPK Goražde, federalni ministar je u pratnji predsjedavajućeg Skupštine Suada Došla, premijera BPK Emira Frašta i ministrice za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Azre Kuljuh posjetio Islamski kulturno-obrazovni centar gdje se sastao sa muftijom goraždanskim Remzijom ef. Pitićem.

Copy of IMG_1633

Posjete su upriličene i Osnovnoj školi „Fahrudin Fahro Baščelija“, Osnovnoj muzičkoj školi „Avdo Smailović“ i Srednjoj stručnoj školi „Džemal Bijedić“ u kojima je u prošloj godini zahvaljujući Federalnom ministarstvu obrazovanja i nauke realizovano nekoliko značajnih projekta.

Na sastanku sa direktorima ovih škola prezentirani su i podaci o uspjehu učenika, koji su na različitim takmičenjima u protekloj školskoj godini zabilježili veoma dobre rezultate.

Copy of IMG_1653

U okviru posjete, federalni ministar obrazovanja i nauke i kantonalni zvaničnici položili su cvijeće na Spomen obilježje poginuloj djeci u Goraždu.

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.