• OBJAVLJENO: 10.09.2014.
Novi projekat stambenog zbrinjavanja Ministarstva za boračka pitanja
Prezentirana idejna rješenja stanova za pripadnike boračke populacije

Copy of IMG_1830

U organizaciji Ministarstva za boračka pitanja i Ministarstva za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoline, danas je za pripadnike boračke populacije koji nemaju riješeno stambeno pitanje održana prezentacija mogućeg izgleda stanova koji bi se dobili rekonstrukcijom i adaptacijom hotela “Gradina” u Goraždu.

Kako ističe ministar za boračka pitanja Zijad Briga, ukoliko Skupština Bosansko-podrinjskog kantona Goražde da saglasnost, aktivnosti na realizaciji ovog projekta trebale bi započeti već sljedeće sedmice, kada je planirano raspisivanje javnog poziva na osnovu kojeg bi se sačinila lista prioriteta za kupovinu stanova u ovoj zgradi.

Zgrada ima devet spratova i adaptacijom postojećeg prostora u njoj je moguće napraviti 27 stambenih jedinica.

– Nadam se da će Skupština dati saglasnost Ministarstvu za boračka pitanja da krene sa procedurom objavljivanja javnog poziva i svega drugog što je potrebno da bi mogli ove stambene jedinice vrlo brzo staviti u funkciju. Cijena kvadratnog metra potpuno opremljenog stana po sistemu „ključ u ruke“ ne bi trebala preći iznos od 900,00 KM – kazao je ministar Briga.

Sama procedura podnošenja zahtjeva za kupovinu stana u sklopu ovog projekta stambenog zbrinjavanja dosta je pojednostavljena.

– Pravilnikom će se predvidjeti najosnovniji dokumenti kojima će se dokazati pripadnost određenoj kategoriji boračke populacije, stambena situacija, porodični status i primanja i to će biti četiri osnovna uvjeta da se neko nađe na listi prioriteta za dodjelu stambene jedinice – pojasnio je Zijad Briga.

Prema njegovim riječima, ukoliko sve aktivnosti budu realizovane planiranom dinamikom, ovi stanovi bi mogli biti useljivi do kraja ove, odnosno početka naredne godine.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.