• OBJAVLJENO: 16.09.2014.
Bosansko-podrinjski kanton Goražde u pretprazničkom duhu
18.septembar- datum za trajno sjećanje!

100_8330

Sve je spremno za početak obilježavanja 18.septembra, Dana oslobođenja, Dana Bosansko-podrinsjkog kantona Goražde i općine Goražde.

Obilježavanje počinje sutra, 17.09. sportskih natjecanjima mladih koji se organizuju u znak sjećanja na Sportske igre Goraždanskog okruga (SIGO).

U ratnom vihoru SIGO igre bile su još jedan od dokaza neustrašivosti branilaca koji su u predahu između borbi u sportskim nadmetanjima kalili svoj sportski, pobjednički duh.

Najmlađi stanovnici BPK Goražde sutra će imati priliku da se druže sa lutkarima koji će u Ustikolini, Prači i Goraždu izvesti predstavu pod nazivom „Titiz i džomet“.

Premijera filma Jasmina Durakovića „Ja sam iz Krajine, zemlje kestena“ je u 19,00 sati u kino sali Centra za kulturu Goražde.

Centralno obilježavanje Dana BPK Goražde i općine Goražde je u četvrtak 18.septembra, uz bogat i sadržajan program kojim će se obilježiti jedan od najznačajnih datuma u novijoj istoriji Goražda i Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Pozivamo sve građane i građanke BPK Goražde da svojim prisustvom uveličaju program obilježavanja ovog datuma i doprinesu slavljeničkom raspoloženju.

Program obilježavanja 18.septembra možete preuzeti ovdje

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.