• OBJAVLJENO: 17.09.2014.
Započelo obilježavanje Dana Bosansko-podrinjskog kantona i općine Goražde
Održana sportska takmičenja u znak sjećanja na Sportske igre Goraždanskog okruga

IMG_1937

Program obilježavanja Dana Bosansko-podrinjskog kantona i općine Goražde započeo je jutros sportskim natjecanjima na sportskim terenima „1. maj“ održanim u znak sjećanja na Sportske igre Goraždanskog okruga (SIGO).

Organizator Sportskih igara je Ministarstvo za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport u saradnji sa Aktivom nastavnika tjelesnog i zdravstvenog odgoja i Udruženjem pedagoga sporta  BPK-a Goražde.

Učešće na sportskim takmičenjima uzele su ekipe svih osnovnih i srednjih škola sa prostora BPK-a.

Ceremoniji otvaranja prisustvovali su zvaničnici Bosansko-podrinjskog kantona i općine Goražde, a manifestaciju je zvanično otvorila ministrica za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Azra Kuljuh.

IMG_1955

U svom obraćanju, ona je ukazala na značaj ovih igara te poželjela puno sreće svim učesnicima.

„Ova manifestacija je sama po sebi simbol sjećanja na najstariju i najmasovniju sportsku manifestaciju u BiH u periodu odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995. godina u kojoj su učestvovali predstavnici svih gradova Podrinja. Iz tog razloga mi je drago što ona čini sastavni dio programa obilježavanja Dana BPK-a i općine Goražde. Cijeneći proteklo vrijeme i značaj sporta, kojem se u svim razvijenim zemljama svijeta poklanja velika pažnja, sportska takmičenja koja ćemo imati priliku vidjeti zasigurno su pečat postojanosti BPK-a Goražde i sporta u njemu, kao jednog od nosilaca njegovog razvoja“ – istakla je ministrica Kuljuh.

Ovom prilikom, Aidi Obući i Džemu Muratspahiću dodijeljene su zahvalnice jer su u periodu održavanja SIGO 1993-1995. godina bili među najboljim sportistima koji su učestvovali na ovoj sportskoj manifestaciji.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.