• OBJAVLJENO: 08.10.2014.
Otvorena rekonstruisana saobraćajnica u ulici Ferida Dizdarevića
Vlada i Skupština BPK Goražde najavili realizaciju novih projekata

1

Premijer Emir Frašto i direktorica Direkcije za ceste Izeta Jahić danas su u prisustvu predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti BPK Goražde zvanično otvorili rekonstruisanu saobraćajnicu magistralnog puta R-448 u ulici Ferida Dizdarevića u Goraždu.

Na dijelu ovog putnog pravca u dužini od 440 metra izvršena je zamjena habajućeg sloja kolovozne konstrukcije te postavljen novi asfalt debljine od 5 centimetara. Takođe, zamijenjeni su i dotrajali ivičnjaci te pješačke staze. Vrijednost projekta je 96.570 KM, izvođač radova firma „Okac“ d.o.o, a sredstva su obezbjeđena iz GSM licence za 2013.godinu.

Radovi na ovom dijelu puta okončani su i prije dogovorenog roka.

„Ova ulica ima jedan potpuno novi izgled i mislim da će biti zadovoljni vozači kao i svi naši građani. Izvođač radova ne da se pridržavao roka, već je prije vremena izvršio ove radove, tako da su neki poslovi rađeni i noću. Učinili su sve da iskoristimo povoljne vremenske prilike, jer nam je građevinska sezona već na izmaku i morali smo malo da požurimo“- kazala je direktorica Direkcije za ceste BPK Izeta Jahić.

Ovaj projekat je samo jedan u nizu koje realizuje Vlada, a na koje je saglasnost dala Skupština BPK Goražde. Nedavno je pušten u promet novoasfaltirani dio puta prema opštini Pale u Fedraciji BiH u dužini od dva kilometra.

Prema riječima predsjedavajućeg Skupštine BPK Goražde Suada Došla, u narednom periodu izvršiće se radovi na putu Splavište-Zupčići, čija je vrijednost 720.000 KM.

„U toku je i izrada projektne dokumentacije za potpunu rekonstrukciju mosta “Žrtava genocida u Srebrenici”. Izvršiće se potpuna rekonstrukcija ovog mosta, a vrijednost ovih radova je 1.500.000 KM. Pored toga, Skupština je donijela odluku da 800.000 KM uloži u sanaciju putnih pravaca Osanica-Ilovača i Mravinjac-Berič-Spahovići. Radi se o velikim finansijskim sredstvima koja se planiraju uložiti, a obezbjeđena su u budžetu Kantona i jednim dijelom iz sredstava Vlade F BiH, iz sredstava GSM licence“- istaknuo je ovom prilikom predsjedavajući Skupštine BPK Goražde Suad Došlo.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2018. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.