• OBJAVLJENO: 04.12.2014.
Rekonstrukcija putnog pravca R-448 u naselju Splavište teče planiranom dinamikom
Iz Direkcije za ceste BPK Goražde zadovoljni izvođenjem radova

IMG_3352

Direktorica Direkcije za ceste Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Izeta Jahić posjetila je danas dionicu regionalnog puta R-448 Goražde-Zupčići u naselju Splavište gdje je u toku rekonstrukcija ovog dijela puta u dužini od 1.400 metara. Izvođač radova je goraždanska firma „Okac“d.o.o .

Vrijednost projekta je oko 800.000 KM, ako se pored troškova izvođača radova u iznosu od 718.544 uračunaju i troškovi elaborata, eksproprijacije i nadzora. Dio sredstava u iznosu od 300.000 KM obezbijedila je Vlada FBiH iz sredstava GSM licence, dok je ostali dio obezbijeđen iz budžeta Direkcije za ceste BPK Goražde.

IMG_3356

Prema riječima direktorice Izete Jahić, radi se o jednom od najvećih projekata koje je Direkcija realizovala u ovoj godini.

„Konačno je počela realizacija ovog projekta o kojem govorimo cijelu godinu. Nadamo se da će nas vremenske prilike poslužiti da uradimo veći dio projekta u ovoj godini. Radi se o proširenju dijela regionalnog puta R-448 u dužini od 1.400 metara. Što se tiče same dužine, to nije toliko bitno koliko je bitno to što će ova saobraćajnica imati veliki značaj za ovaj dio grada u smislu stvaranja jedne nove industrijske zone u donjem dijelu puta koja će dati jedan potpuno novi izgled ovom dijelu Goražda- naglasila je direktorica Jahić.

Rekonstrukcija ovog dijela putnog pravca teče planiranom dinamikom i ukoliko vremenski uslovi budu dozvoljavali, radovi bi trebali biti okončani početkom slijedeće godine.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.