• OBJAVLJENO: 03.02.2015.
Nastavak posjeta privrednim subjektima
Članovi Vlade posjetili firme „Okac“ i „Drina“

IMG_4377

Nakon posjete firmi „Bekto Precisa“ i firmama na prostoru industrijske zone „Pobjeda“, članovi  Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde danas su nastavili s posjetama privrednim subjektima na prostoru Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Tokom posjeta građevinskim firmama „Okac“ i „Drina“ s predstavnicima menadžmenta razgovarano je o planovima ovih firmi u narednom periodu te mogućoj podršci Vlade u njihovoj realizaciji.

Kad je u pitanju građevinski sektor u Bosansko-podrinjskom kantonu, ministar za privredu Esed Radeljaš ocijenio je da su u ovoj oblasti do sada postignuti veoma dobri rezultati, pogotovo ako se uzme u obzir stambena izgradnja u zadnjih nekoliko godina.

–  Trebamo nastaviti ovaj trend i firmama dati podršku da još jače i bolje krenu sa izgradnjom, pogotovo kad su u pitanju zgrade za mlade i borce. Ova Vlada i resorno ministarstvo to žele i  sigurno ćemo istrajati u tome da popravimo stanje u svim segmentima – od lokalnih zajednica, privrede i svega ostalog. Interesovanje za rješavanje potreba stambenog zbrinjavanja još postoji i mi ćemo nastaviti da to rješavamo putem kredita – istakao je ministar Radeljaš.

IMG_4393

Direktor firme „Drina“ Hajrudin Vlajčić iskazao je zadovoljstvo posjetom članova Vlade te kazao kako bi Goražde u ovoj godini trebalo biti jedno od najvećih gradilišta u BiH.

– Upoznali smo članove Vlade sa projektima koje realizujemo na području Bosansko-podrinjskog kantona kao što su Zgrada za mlade i bivši hotel „Gradina“ koji adaptiramo za potrebe stambenog zbrinjavanja boračke populacije. Očekujemo nastavak saradnje i izgradnju novih stanova i u narednom periodu“ – kazao je on.

Prilikom posjeta, istaknut je značajan doprinos lokalnih građevinskih firmi u poslijeratnoj obnovi stambenih i poslovnih objekata na prostoru BPK Goražde, kao i to da se zajedničkim radom uvijek mogu postići još bolji rezultati u svim segmentima.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.