• OBJAVLJENO: 16.02.2015.
Sastanak premijera BPK-a Goražde i resornog ministra sa predstavnicima sportskih klubova
Prezentirane aktivnosti i planovi rada MRK, ŽRK i OK „Goražde“ za ovu godinu

IMG_4660

Ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Damir Žuga danas je održao radno-konsultativni sastanak sa predstavnicima uprava Ženskog rukometnog kluba „Goražde“, Muškog rukometnog kluba „Goražde“ i Odbojkaškog kluba „Goražde“.

Sastanku je prisustvovao i premijer BPK-a Goražde Emir Oković, a razgovarano je o pripremnim aktivnostima koje se odnose na početak drugog dijela takmičarske sezone, odigravanju utakmica te drugim pitanjima od interesa za ove sportske klubove.

Takođe, razgovarano je i o finansiranju rada ovih sportskih klubova i Fudbalskog kluba „Goražde“ u ovoj godini, posebno u kontekstu nesmetanog početka drugog dijela takmičarske sezone.

Dio razgovora bio je posvećen i planovima o formiranju općinskih sportskih saveza, reorganizaciji Sportskog saveza BPK-a Goražde i uspostavljanju Vijeća za sport, kao savjetodavnog tijela Vlade BPK-a Goražde.

Premijer Oković i ministar Žuga dali su načelnu podršku planovima i aktivnostima ovih sportskih klubova, te kazali da finansijska podrška za sport neće izostati i da će ona biti pružena u skladu s raspoloživim budžetskim sredstvima.

IMG_4661

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.