• OBJAVLJENO: 03.03.2015.
Druga faza izgradnje stambeno-poslovnog objekta „Lamela H2 – Zgrada za mlade“
Potpisan ugovor o izvođenju stručnog nadzora  

IMG_5178

U Ministarstvu za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoline danas je potpisan Ugovor o provođenju stručnog nadzora nad izvođenjem II faze radova na izgradnji stambeno-poslovnog objekta „Lamela H2 – Zgrada za mlade“ u Goraždu, čija je vrijednost 24. 000 KM.

Ugovor su potpisali resorni ministar Slobodan Janković u ime Ministarstva za urbanizam i direktor firme „Konstruktor“ d.o.o. Foča  Novica Ivanović, u ime izvršioca radova po ovom ugovoru.

Ovim su stvoreni osnovni preduslovi za početak izvođenja II faze radova na unutrašnjem uređenju pomenutog stambeno-poslovnog objekta koje će izvoditi GPD „Drina“ d.d. Goražde, a čija je ugovorena vrijednost 1.361.354,36 KM.

Prema informacijama Kantonlanog stambenog fonda, u ovoj fazi uglavnom će se izvoditi zanatski radovi na unutrašnjem uređenju objekta kao što su zidarski radovi, elektro- radovi, vodoinstalaterski, bravarski i stolarski radovi, molersko-farbarski radovi, podopolagački radovi te montažni radovi (lift).

Trenutno su u toku završni  radovi I faze, a okončanje svih radova, ukoliko dozvole vremenske prilike, očekuje se početkom jula ove godine.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.