• OBJAVLJENO: 04.03.2015.
Press konferencija ministra za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoline
Očekuje se skori početak druge faze izgradnje Zgrade za mlade

IMG_5188

Ministar za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoline Slobodan Janković danas je održao press konferenciju na kojoj je govorio o pripremama za početak druge faze izgradnje stambeno-poslovnog objekta „Lamela H2 – Zgrada za mlade“ u Goraždu.

U prostorijama resornog ministarstva juče je potpisan i ugovor o vršenju usluga nadzora na izgradnji ovog stambeno-poslovnog objekta, čime je ispunjen jedan od osnovnih preduslova za početak druge faze radova.

– Trenutno je u toku realizacija prve faze izgradnje Zgrade za mlade, tj. grubi radovi koji su ušli u samu završnicu i mi već u narednih par dana očekujemo ispostavljanje završne fakture od strane izvođača radova GPD „Drina“ d.d. Goražde. Možemo reći da su radovi u okviru prve faze izvedeni na visokom nivou u pogledu kvaliteta, što je potvrđeno od strane nadzora, kao i od strane Stalnog nadzornog tijela imenovanog od strane resornog ministarstva – kazao je ministar Janković i dodao da se završetak radova na izgradnji Zgrade za mlade, ukoliko to dozvole vremenski uslovi,  može očekivati u julu ove godine.

Direktor Kantonalnog stambenog fonda Ahmed Šunja kazao je da su sve stambene i poslovne jedinice koje se nalaze u zgradi „Lamela – H2“ već prodane. Završeno je i potpisivanje oko 90 posto predugovora sa budućim korisnicima, a u toku naredne sedmice očekuje se da će biti potpisani i preostali predugovori.

– Na račun Kantonalnog stambenog fonda svakodnevno pristižu novčana sredstva na ime uplata za kupovinu stambenih jedinica i možemo reći da je finansijska konstrukcija za izgradnju ove zgrade zatvorena, tako da se završetak objekta ni u kojem pogledu ne dovodi u pitanje – istakao je on.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.