• OBJAVLJENO: 05.03.2015.
Ministarstva unutrašnjih poslova BPK Goražde i Kantona Sarajevo
Isporučen drugi kontingent policijskih uniformi

IMG_5225

Kako je najavljeno prilikom nedavne posjete premijera i ministra unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Muhameda Kozadre i Nermina Pećanca Ministarstvu unutrašnjih poslova BPK Goražde, danas je dopremljen i drugi kontingent policijskih uniformi za potrebe policijskih službenika BPK-a. Riječ je o nastavku implementacije projekta s ciljem opremanja policijskih snaga Uprave policije MUP-a BPK-a.

Uz predstvanike Kantona Saraejvo, isporuci ove vrijedne donacije prisustvovao je i ministar za privredu BPK Goražde Esed Radeljaš.

Radi se o donaciji 200 košulja i 200 kompleta zimskih uniformi, dok se u narednom periodu očekuje još jedna isporuka za koju postoji odluka Vlade Kantona Saraejvo,  a to su ljetne košulje i ljetni kompleti uniformi.

Prema riječima komesara Uprave policije Goražde Ešefa Hurića, ova oprema je od velikog značaja za rad policijskih službenika u kantonalnom ministarstvu.

„Zahvaljujem se svima koji su uvidjeli da je opremanje materijalno-tehničkim sredstvima neophodno. Zadovoljni smo iz razloga što smo dobili neophodnu opremu koja je prije svega jako potrebna policijskim snagama u izvršavanju redovnih poslova i zadataka.  Nadam se da će se ova saradnja i dalje nastaviti i da ćemo u budućem radu ostvarivati dobre rezultate s ciljem zaštite ljudskih prava i sloboda.  U narednom periodu planiramo da proširimo saradnju kad je u pitanju razmjena operativnih informacija između ova dva ministarstva s ciljem da bezbjednost i sigurnost građana stavimo na još veći nivo“ – kazao je komesar.

Ministar za privredu Esed Radeljaš takođe je uputio riječi zahvalnosti Vladi Kantona Sarajevo te izrazio nadu za nastavak dobre saradnje i u budućem periodu.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.