• OBJAVLJENO: 06.03.2015.
Operativni centar Uprave civilne zaštite BPK Goražde
Redovni izvještaj za 06.03.2015.

11043096_858131010891847_5217277757720156645_n

MUP BPK-a Goražde

Prema informaciji Operativnog centra KMUP-a Goražde u protekla 24 sata nije bilo pojava opasnosti od prirodnih i drugih nesreća koje bi ugrožavale ljude i materijalna dobra.

Direkcija za ceste BPK-a Goražde:

Prema informacijama koje smo dobili od Direkcije za ceste BPK-a Goražde, svi putevi u nadležnosti Direkcije  su  prohodni. Ekipe za održavanje su na terenu.

S područja općine Goražde:

Na osnovu informacije dobijene od  Službe civilne zaštite općine Goražde, u protekla 24 sata nije bilo pojava opasnosti od prirodnih i drugih nesreća koje bi ugrožavale ljude i materijalna dobra. Saobraćaj se odvija otežano zbog intenzivnih sniježnih padavina i snijega po kolovozu. Visina snijega iznosi od 5 centimetra u nižim do 50 centimetara u višim predjelima općine.

S područja općine Pale u Federaciji BiH:

Na osnovu informacije dobijene od Službe civilne zaštite općine Pale u F BiH, u protekla 24 sata  nije bilo pojava opasnosti od prirodnih i drugih nesreća koje bi ugrožavale ljude i materijalna dobra.Visina snijega iznosi od 20 centimetara u nižim do 50 centimetara u višim predjelima ove općine.Vodostaj rijeke Prače je u blagom porastu, ali je još uvijek u granicma normale. Ekipe za održavanje cesta su na terenu. Autobuski saobraćaj se odvija redovno.

S područja općine Foča u Federaciji BiH:

Na osnovu informacije dobijene od Službe civilne zaštite općine Foča u F BiH u protekla 24 sata  nisu zabilježene  pojave opasnosti od prirodnih i drugih nesreća koje bi ugrožavale ljude i materijalna dobra. Visina snijega iznosi od 5 centimetra u nižim do 50 centimetara u višim predjelima. Vodostaj rijeke Drine, Koline i Kosovske rijeke je u granicama normale. Ekipe  za  zimsko održavanje  su na terenu.

Kantonalna bolnica BPK-a Goražde-Urgentni centar:

U prijemno -urgentni centar Kantonalne bolnice BPK-a Goražde u  protekla 24 sata primljeno je 20 pacijenata. Pet pacijenata je zadržano u Kantonalnoj bolnici radi daljnjeg  liječenja.

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.