• OBJAVLJENO: 09.03.2015.
Vlada BPK Goražde posjetila firmu „Emka-Bosnia“
Potrebno razvijanje dugoročne strategije razvoja

IMG_5237

U okviru programa  posjeta privrednim subjektima, Vlada BPK Goražde na čelu sa premijerom Emirom Okovićem posjetila je danas novoizgrađene  pogone privrednog društva „Emka-Bosnia“ u industrijskoj zoni Vitkovići. Na sastanku sa direktorom firme Joachimom Wolffom i saradnicima razgovarano je o razvoju ovog preduzeća te aktivnostima koje Vlada može poduzeti  kako bi se olakšao njihov rad. Sastanku je prisustvovao i direktor firme „Bekto-Precisa“ Redžo Bekto.

Prema riječima premijera BPK Goražde Emira Okovića, Vlada će se staviti na raspolaganje kada je riječ o rješavanju poteškoća koje se u međuvremenu mogu pojaviti, ali je potrebno razviti i neku dugoročnu strategiju razvoja.

IMG_5259

„Njihov zaključak je da se više treba uraditi u dijelu obrazovnog sistema, stvaranja kadrova i uvođenja što više prakse u sistem obrazovanja da bi privredni subjekti poput „Emka-Bosnie“ imali gotov proizvod u smislu radne snage. Od strane ove firme nisu  potencirani neki značajni problemi  gdje je bilo potrebno hitno djelovanje, ali mi u svakom slučaju stojimo na raspolaganju na način kako smo i prema drugim privrednim subjektima pristupili. Ukoliko se pojavi neki konkretan problem mi ćemo nastojati  zajedno da ga riješimo. Istovremeno, želimo se  uključiti u privredu kroz definisanje strateških ciljeva koje smo mi već započeli raditi kroz projekciju 2016-2020.godina. Zaista je korisno sve ono što mi čujemo kroz iskustva pojedinih ljudi i privrednih subjekata“-kazao je premijer BPK Goražde Emir Oković.

Nakon obilaska, članovi Vlade izrazili su zadovoljstvo s radom ovog preduzeća, na osnovu kojeg   se može vidjeti da ono ima namjeru da bude na ovim prostorima dugi niz godina. To se vidi kroz izgradnju infrastrukture, sistem i metod rada, naglašeno je ovom prilikom.

Posjeta firmi Emka Bosnia u Vitkovićima okončana je razmjenom iskustava na temelju praktičnih primjera razvijenih evropskih država.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.