• OBJAVLJENO: 11.03.2015.
Ministarstvo za privredu- sastanak sa predsjednicima boračkih udruženja
Neophodna saradnja svih ministarstava na rješavanju problema

IMG_5305

Ministar za privredu Esed Radeljaš sastao se danas sa predsjednicima boračkih udruženja s područja Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Na sastanku kojem je prisustvovao i ministar za boračka pitanja Zijad Briga razgovarano je prvenstveno o pomoći u zapošljavanju i samozapošljavanju demobilisanih boraca, pomoći u liječenju i rješavanju stambene problematike, kao i drugim aktuelnim pitanjima vezanim za pripadnike boračke populacije.

Tom prilikom potencirana je saradnja dva ministarstva, posebno kad je riječ o poticajima za poljoprivredu, odnosno o projektima samozapošljavanja u oblasti poljoprivredne proizvodnje.

„Zajedničkim radom i jedinstvom u samoj Vladi možemo riješiti brojna pitanja, bez obzira na resore za koje smo zaduženi“- kazao je ministar za privredu Esed Radeljaš, te istakao da će se maksimalno, u okviru zakonskih mogućnosti, uključiti u obezbjeđenje pomoći pripadnicima boračke populacije.

On je obećao i pomoć Ministarstva u izgradnji spomen obilježja Zaimu Imamoviću, legendarnom komandantu koji, kako je istakao ministar, nije samo borac Goražda, već i cijele BiH, te zaslužuje da se u izgradnju spomen obilježja kojim će se dostojno obilježiti njegov lik i djelo uključe sve strukture vlasti.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.