• OBJAVLJENO: 01.06.2011.
Zajedničkom saradnjom stvoriti povoljnjiji ambijent za razvoj poduzetništva i obrta

Nakon jučerašnjeg zasjedanja Skupštine Obrtničke komore BPK Goražde, predstavnici Obrtničke komore održali su danas konferenciju za novinare.

U fokusu konferencije bio je položaj obrtnika na području našeg kantona te prijedlozi i sugestije za unaprijeđenje saradnje između obrtnika i relevantnih institucija, s ciljem stvaranja boljih uslova za razvoj obrta i poduzetništva.

Pored zahtjeva za donošenje kantonalnog Zakona o obrtu i srodnim djelatnostima i propisa koji će urediti oblast starih zanata, kao i Strategije za razvoj poduzetništva i obrta, na kratkoročnoj i dugoročnoj osnovi, predstavnici Obrtničke komore istaknuli su i neke od problema, čijim rješavanjem bi se poboljšao njihov položaj.

– Izmjene kantonalnog Zakona o komunalnim taksama, smanjenje obaveznih doprinosa, spriječavanje rada „na crno“, uspostava Fonda za kreditiranje obrtnika pod povoljim uslovima te podsticaji iz budžeta, sigurno bi omogućili stvaranje povoljnjijeg ambijenta za sve one koji se žele baviti obrtom i poduzetnišvom, što bi bio direktan doprinos smanjenju nezaposlenosti i povećanju životnog standarada građana BPK-a Goražde – istaknuto je na današnjoj press konferenciji.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2022. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.