• OBJAVLJENO: 17.06.2015.
Održana sjednica Komisije za urbanizam, prostorno uređenje, stambeno-komunalnu politiku i infrastrukturu i zaštitu okoline Skupštine BPK Goražde  
Razmatran Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prostornom uređenju i građenju BPK Goražde

IMG_7558

Komisija za urbanizam, prostorno uređenje, stambeno-komunalnu politiku i infrastrukturu i zaštitu okoline Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, na sjednici održanoj danas, razmatrala je prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prostornom uređenju i građenju Bosansko-podrinjskog kantona Goražde. Sjednici je prisustvovao i ministar za prostorno uređenje i zaštitu okoliša Slobodan Janković sa saradnicima.

Nakon razmatranja, Komisija je donijela zaključak kojim se predlaže Skupštini da o ovom prijedlogu vodi raspravu.

Takođe, Komisija je donijela i amandman koji se odnosi na rok za pokretanje naknadnog postupka za odobrenje građenja. Kako je u ovom prijedlogu navedeno, taj rok bi bio do 31.12.2016. godine, a Komisija svojim amandamanom traži da to bude 31.12.2018.godine.

Obrazloženje za donošenje ovog amandamana je trenutna privredna klima našeg Kantona tako da se mladi ljudi odlučuju na sklapanje brakova, osnivanje porodice, a ovim  amandmanom se želi omogućiti da svi oni koji pribave potrebna novčana sredstva poslije roka predviđenog ovim Zakonom imaju mogućnost rješavati stambeno pitanje svoje porodice gradnjom individualnog objekta bez da unaprijed moraju potrošiti značajna sredstva, a nisu ni otpočeli gradnju objekta.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.