• OBJAVLJENO: 14.07.2015.
Zasjedao Kolegij Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde
Utvrđen dnevni red 6.sjednice Skupštine

IMG_7911

Kolegij Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde na sjednici održanoj u petak, 10.jula utvrdio je dnevni red 6.redovne sjednice Skupštine koja je zakazana za 27.juli.

Poslanici Skupštine na ovoj sjednici razmatraće, između ostalog, prijedloge Zakona o Vladi, Zakona o javnim priznanjima Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, Zakona o izmjenama Zakona o naknadama plaća poslanika i plaćama funkcionera koje bira, imenuje ili čiji izbor i imenovanje potvrđuje Skupština Bosansko-podrinjskog kantona Goražde i Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije.

Na dnevnog redu sjednice je i prijedlog Odluke o davanju saglasnosti na rješavanje statusa potkrovnih stanova u ulicama: Maršala Tita, Meha Drljevića i Jusufa Duhovića u Goraždu, te prijedlog Odluke o organizaciji i načinu obavljanja taksi prijevoza putnika na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde .

Razmatraće se takođe informacije Ministarstva za privredu o dodijeljenim koncesijama i efektima od koncesija na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, informacija o stanju RTV predajnika, repetitora i oprema u vlasništvu Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, s posebnim akcentom na modernizaciju postojećih i izgradnju novih predajnika i opreme, informacija o stanju poljoprivrede i ruralne infrastruktrue, te informacija o stanju šuma na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Na dnevnom redu su i izvještaji o radu i finansijskom poslovanju javnih preduzeća RTV Bosansko-podrinjskog kantona Goražde i Bosansko-podrinjske šume za 2014. godinu.

Pored utvrđivanja dnevnog reda sjednice Skupštine, Kolegij je usvojio zajključak kojim se od Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde traži da, u što kraćem roku, ako je moguće  za 6. redovnu sjednicu Skupštine, dostavi izvještaje o radu i ostalih javnih preduzeća i ustanova za 2014. godinu čiji je osnivač Skupština Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

6. sjednica Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde održaće se u ponedjeljak 27.jula, u sali Skupštine, s početkom u 09.00 sati.

Poziv za 6.redovnu sjednicu Skupštine BPK-a Goražde

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.