• OBJAVLJENO: 01.10.2015.
POVODOM  1. OKTOBRA MEĐUNARODNOG DANA STARIJIH OSOBA
Čestitka kantonalnog ministra

stari_1

Međunarodni dan starijih osoba se u svijetu i kod nas obilježava 1. oktobra u skladu sa Rezolucijom 45/106 koju je proglasila Generalna skupština Ujedinjenih nacija 14. decembra 1990 godine, sa ciljem da se naglasi koliko je važno prilagoditi okruženje u kome živimo potrebama i sposobnostima stanovnika treće životne dobi.

Slogan ovogodišnje kampanje „Osobe 60+, računajte na nas“ izabran je sa ciljem da se skrene pažnja javnosti na činjenicu da će starenje populacije i populaciona dinamika oblikovati ključne izazove za razvoj sa kojima će se svijet suočiti u 21 vijeku.

Obilježavanje Međunarodnog dana starijih osoba ima za cilj da ukaže javnosti da je uvažavanje demografskih trendova i socijalna inkluzija starijih osoba od presudne važnosti za kreiranje održive urbane sredine koja promoviše jednakost, blagostanje i prosperitet zajednički za sve građane.

Povodom Međunarodnog dana starijih osoba, ministar za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Alen Pašović svim starijim sugrađanima i sugrađankama čestita Međunarodni dan starijih osoba.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2021. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.