• OBJAVLJENO: 08.10.2015.
MINISTARSTVO ZA PRIVREDU OBJAVILO JAVNI POZIV ZA NABAVKU PLASTENIKA

12122535_Plastenici

Predmet Javnog poziva je dodjela novčanih sredstava za nabavku plastenika površine 50 kvadratnih metara sa sistemom za navodnjavanje. Ciljne grupe su poljoprivredni proizvođači, socijalno ugrožene kategorije, povratnici, nezaposleni i drugi.

Prema riječima ministra privrede BPK Goražde Eseda Radeljaša, na ovaj način nastoji se uvećati obim i razvoj poljoprivredne proizvodnje na ovim prostorima.

„ Za ove namjene, odnosno za dodjelu 14 plastenika, Ministarstvo je obezbijedilo 18.000 KM, a odabir korisnika za nabavku plastenika izvršit će komisija Ministarstva za privredu u skladu sa utvrđenim kriterijima. U narednom periodu planiran je i Program nabavke motokultivatora i drugih poljoprivrednih mašina“ kazao je ministar Radeljaš i dodao da je rok za podnošenje zahtjeva za nabavku plastenika 12.10.2015. godine.

Osim ovih, u kantonalnom Ministarstvu privrede planirane su i druge aktivnosti. Najprije će se raditi na rekonstrukciji dionice puta prema Ustikolini, a potom i postavljanje LED rasvjete od Kopača do Baćanskog mosta. Ukupna vrijednost ovog projekta iznosit će 150.000 KM.

Radio Goražde

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2021. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.