• OBJAVLJENO: 20.10.2015.
Ministarstvo za privredu
Potpisan ugovor o korištenju sredstava po Programu podsticaja za šumarstvo za 2015. godinu

IMG_9550

Nakon što je Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde usvojila Program utroška sredstava po Programu podsticaja za šumarstvo za 2015. godinu i donijela odluku o odobravanju novčanih sredstava za njegovu realizaciju, u Ministarstvu za privredu danas je potpisan ugovor o korištenju ovih sredstava.

Ugovor su potpisali ministar za privredu Esed Radeljaš i direktor JP „Bosansko-podrinjske šume“ d.o.o. Goražde Kenan Kanlić.

Prema riječima resornog ministra, programom Kantonalne uprave za šumarstvo za podsticaje u šumarstvu u ovoj godini planirana su sredstva u iznosu od 50.000,00 KM.

– Na raspisani javni poziv po ovom programu prijavilo se JP „Bosansko-podrinjske šume“ sa dva projekta. Jedan se odnosi na pošumljavanje u iznosu od 28.000,00 KM, a drugi na zaštitu od insekata u iznosu od 22.000,00 KM. S obzirom da je Vlada donijela odluku o dodjeli novčanih sredstava po projektu pošumljavanja, danas smo pristupili potpisivanju ovog ugovora – istakao je ministar Radeljaš.

Odobrena sredstva će prema potpisanom ugovoru biti će iskorištena za realizaciju projekta pošumljavanja u gospodarskoj jedinici „Kolunska Rijeka“ na području općine Foča (FBiH), a kako je pojasnio direktor javnog preduzeća „Bosansko-podrinjske šume“ radi se o sadnji 12.250 sadnica na površini od oko 4,9 hektara.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2021. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.