• OBJAVLJENO: 04.11.2015.
Održana sjednica Kolegija Skupštine BPK Goražde
Zakazana 8. redovna sjednica Skupštine  BPK Goražde

IMG_9929

Kolegij Skupštine Bosansko-podrinjskog akntona Goražde održao je danas sjednicu na kojoj su razmatrani materijali koji bi se trebali naći na 8. redovnoj sjednici Skupštine BPK Goražde koja je zakazana za 30. novembar 2015.godine.

Između ostalog, u dnevni red uvršteno je nekoliko prijedloga zakona koji bi se trebali razmatrati. Radi se o prijedlozima Zakona o pravima lica koja se s prostora našeg kantona vraćaju u mjesta prijeratnog prebivališta, Zakona o javnom okupljanju,  Zakona o prestanku važenja Zakona o internoj reviziji te Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Radio-televiziji Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Poslanici bi trebali razmatrati i Prijedlog Strategije neprofitno-socijalnog stanovanja Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za period 2015-2020. godina.

Na dnevnom redu nalazi se i razmatranje izvještaja o radu osnovnih i srednjih škola s prostora našeg kantona za školsku 2014/2015.godinu, te godišnji i polugodišnji izvještaji o radu i finansijskom poslovanju kantonalnih javnih preduzeća i ustanova.

Poziv za 8. redovnu sjednicu Skupštine

IMG_9922

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.