• OBJAVLJENO: 04.11.2015.
Posjeta delegacije sarajevske općine Centar
Obećana pomoć za nabavku vozila za prijevoz dijaliznih pacijenata

IMG_9944

U posjeti Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde danas je boravila delegacija Općine Centar Sarajevo.

Na sastanku kojem su uz članove sarajevske delegacije predvođene predsjedavajućim Općinskog vijeća Nedžadom Ajnadžićem prisustvovali i predsjedavajuća Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Aida Obuća, ministar za privredu Esed Radeljaš, ministar za finansije Nudžeim Džihanić i predstavnici Općine Goražde, razgovarano je aktuelnoj situaciji na području Bosansko-podrinjskog kantona.

Razgovorima su bile obuhvaćene i mogućnosti nastavka dosadašnje saradnje, te podrške Općine Centar koja bi prvenstveno bila namijenjena općinama u sastavu Bosansko-podrinjskog kantona.

– Upoznali smo predstavnike delegacije sa situacijom u našem kantonu te potrebama koje imamo, misleći prije svega na dvije nerazvijene općine u sastavu našeg kantona i jedan gorući problem, a to je pitanje nabavke vozila za dijalizne pacijente. Dobili smo podršku Općine Centar koja će biti iskazana u vidu pomoći za nabavku dijaliznog vozila koje bi umnogome olakšalo život dijaliznih bolesnika koji su prinuđeni svakodnevno putovati na relaciji Goražde-Sarajevo – kazala je predsjedavajuća Skupštine Aida Obuća.

Istaknuto je da Općina Centar nije jedina općina koja će biti uključena u ovaj projekat, te da su se pozivu za učešće u projektu odazvale i ostale općine u sastavu Kantona Sarajevo. Izražena su i očekivanja da bi realizacija projekta trebala biti završena do kraja godine.

Zahvalnost na današnjoj posjeti, u ime Vlade Bosansko-podrinjskog kantona, iskazao je ministar za privredu Esed Radeljaš koji je istaknuo da su osim obećane pomoći za nabavku kombi-vozila, predstavnici Općine Centar danas donirali i 3000 knjiga Gradskoj biblioteci u Goraždu.

Naglašeno je da ovo nije prvi put da Općina Centar podržava značajne projekte u Bosansko-podrinjskom kantonu, kao i da će se ova saradnja nastaviti i ubuduće.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.