• OBJAVLJENO: 05.11.2015.
Uskoro
Federalni program zapošljavanja u oblasti poljoprivrede 2015

Potpisivanje sporazuma o zapoljavanju u poljoprivredi

Direktor Federalnog zavoda za zapošljavanje Omer Korjenić i federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić  potpisali su 26.10.2015. godine Sporazum o realizaciji Programa sufinansiranja zapošljavanja i samozapošljavanja u oblasti poljoprivrede 2015.

Program je namijenjen osobama sa evidencije nezaposlenih u Federaciji BiH radi samozapošljavanja i zapošljavanja u novoregistrovanim i već postojećim obrtima u oblasti poljoprivrede.

Realizacija programa, u okviru kojeg će se osobama s evidencija nezaposlenih u Federaciji BiH dodjeljivati poticaji za samozapošljavanja i zapošljavanja u oblasti poljoprivrede, provodit će se zajedno sa kantonalnim službama za zapošljavanje.

Korisnici sredstava mogu biti osobe prijavljene na evidenciju nezaposlenih u Federaciji BiH te u registar poljoprivrednih gazdinstava i registar klijenata, bez obzira na stepen obrazovanja i dob, a koji će po odobravanju sredstava registrirati i održati registriranom poljoprivrednu djelatnost u trajanju od najmanje 36 mjeseci i koji će se zaposliti u novoregistriranim ili već postojećim poljoprivrednim obrtima.

Fizičke osobe se prijavljuju za sudjelovanje u programu putem web stranice Zavoda www.fzzz.ba, te u elektronski obrazac prijave unose osobne podatke i podatke o poslovnoj ideji koju namjeravaju realizirati, kao i podatke o osobama koje žele zaposliti.

Javni poziv za učešće u Programu bit će objavljen 9.11.2015. godine .

Javni poziv ostaje otvoren do utroška sredstava, odnosno do potpisivanja ugovora u vrijednosti raspoloživih sredstava.

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.