• OBJAVLJENO: 04.11.2015.
Održan redovni sastanak Ekonomsko-socijalnog vijeća BPK-a Goražde

IMG_9955

Ekonomsko-socijalno vijeće Bosansko-podirnjskog kantona Goražde danas je održalo 9. redovnu sjednicu.

Na sjednici su razmatrana aktuelna pitanja iz oblasti radnog zakonodavstva i privrede na području Bosansko-podrinjskog kantona, među kojima su bili i prijedlozi Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o administrativnim taksama i Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sudskim taksama Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Takođe, razmatrana je i Informacija o stanju privrednih društava na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, kao i inicijativa za izmjenu Zakona o posredovanju u zapošljavanju i socijalnoj sigurnosti nezaposlenih osoba u Federaciji BiH koja je pokrenuta na jednoj od sjednica Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Sjednici ESV-a prisustvovao je i ministar za privredu Esed Radeljaš koji je ovom prilikom izrazio podršku aktivnostima socijalnih partnera koje su usmjerene na stvaranje povoljnijeg poslovnog i socijalnog okruženja u Bosansko-podrinjskom kantonu.

U sklopu razmatranja aktuelne problematke u oblasti radnog zakonodavstva zaključeno je da bi se u što skorije vrijeme trebale poduzeti aktivnosti na zaključivanju kolektivnih ugovora radi implementacije novih propisa iz ove oblasti.

Do kraja sjednice razmatrana je i inicijativa za imenovanje novog predsjednika i zamjenika predsjednika ESV-a, te je dogovoreno da se za sljedeću sjednicu iz reda zastupljenih socijalnih partnera predlože lica koja će ove funkcije obavljati u narednom periodu.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.