• OBJAVLJENO: 16.11.2015.
Organizacioni odbor Vlade BPK Goražde
Usaglašeni posljednji organizacioni detalji na obilježavanju 25. novembra – Dana državnosti BiH

IMG_0130

Na današnjem sastanku Organizacionog odbora za obilježavanje 25. novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine, obavljene su posljednje organizacione pripreme za obilježavanje ovog datuma na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Prema riječima ministra za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Damira Žuge, ovogodišnji program obilježavanja obiluje različitim sadržajima koji će se realizovati počev od srijede, 18. novembra 2015. godine.

Za ovaj dan planirana je posjeta poznatih bh. tenisera Damira Džumhura i Dee Herdželaš Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde.

– Nakon ovoga, planirana je posjeta odjeljenju djece s posebnim potrebama u Osnovnoj školi „Fahrudin Fahro Baščelija“ kao i zvanično otvaranje teniskih terena. Takođe, planiran je i revijalni teniski meč koji će odigrati Damir Džumhur – istakao je ministar Žuga.

U danima koji će uslijediti, realizovat će se i niz sportskih i kulturnih sadržaja, među kojima su sportski turniri, takmičenja učenika u likovnom i literarnom stvaralaštvu, historijski časovi u školama i promocije knjiga.

Centralna manifestacija obilježavanja Dana državnosti BiH održat će se u srijedu 25. novembra 2015. godine.

Program obilježavanja 25.novembra-Dana državnosti BiH 2015.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.