• OBJAVLJENO: 18.11.2015.
U Ministarstvu za privredu BPK Goražde
Potpisani ugovori o dodjeli sredstava po „Programu podrške razvoju poduzetništva i obrta za 2015.godinu“

IMG_0268

Ministar za privredu Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Esed Radeljaš potpisao je danas ugovore sa  obrtnicima kojim su odobrena podsticajna sredstva na osnovu prijedloga projekata koji će se sufinansirati  po „Programu podrške razvoju poduzetništva i obrta za 2015.godinu“.

Sredstva za realizaciju ovog Programa u iznosu od 50.000 KM obezbjeđena su u budžetu Ministarstva za privredu, a na javni poziv prijavilo se devet obrtnika za čije projekte su odobrena finansijska sredstva u iznosu od 14.736 KM. Obzirom da sredstva namijenjena za realizaciju ovog programa nisu utrošena, objavljen je i drugi javni poziv na koji se mogu prijaviti obrtnici s prostora našeg kantona.

„Sredstva su namijenjena za otvaranje novih radnih mjesta i zadržavanje postojećih kroz nabavku mašina i repro materijala. Smatram da sredstva nisu dovoljna, ali ćemo u narednom periodu nastojati da u saradnji sa obrtnicima pokušamo doći do većih sredstva kroz njihove prijedloge šta je to za njih najbolje. Oni su prošli put predložili da to budu sredstva u iznosu od 500 do 1.500 KM, smatrajući da je to dovoljno, ali ćemo za 2016.godinu nastojati da napravimo bolji raspored“- kazao je ministar za privredu BPK Goražde Esed Radeljaš.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.