• OBJAVLJENO: 19.11.2015.
Ministarstvo za privredu i privredno društvo „Design&QC“
Potpisan ugovor o izradi Studije za revitalizaciju planirane lokacije nove poslovne zone „Haldište“

IMG_0319

Nakon provedene zakonske procedure izbora najpovoljnijeg ponuđača, u Ministarstvu za privredu danas je potpisan Ugovor o pružanju usluga izrade Studije za revitalizaciju planirane lokacije nove poslovne zone „Haldište“ i zaštitu vodotoka rijeke Drine od industrijskog otpada.

Ugovor su potpisali ministar za privredu Esed Radeljaš i direktor društva za projektovanje, konsalting, nadzor i kontrolu kvaliteta „Design&QC“ d.o.o. Sarajevo Muris Korjenić.

Prema riječima resornog ministra, sredstva za izradu ove Studije obezbjeđena su kroz učešće u javnom pozivu Fonda za zaštitu okoliša FBiH, nakon čega je Ministarstvo raspisalo javni poziv za odabir najpovoljnjijeg ponuđača.

– Ministarstvo je apliciralo na ovaj javni poziv s ciljem da se otvori nova industrijska zona „Haldište.“ Vrlo je značajno da se prethodno ispita tlo i njegov uticaj na zagađenost Drine, pošto su česte kiše, a ova Studija će pokazati da li postoji zagađenost i kakvi su uslovi za izgradnju nove industrijske zone – pojasnio je ministar Radeljaš.

Izradi ove Studije prethodit će izvođenje građevinskih i drugih potrebnih radova, te geotehničkih ispitivanja i istraživanja na pomenutoj lokaciji čija površina iznosi 4,025 hektara.

– Osnovni cilj Studije je mogućnost izgradnje industrijske zone „Haldište,“ a uporedo s tim i da se provjeri, istražnim radovima i uzimanjem uzoraka, da li ima mogućnost da se iskoristi otpad koji je tu odlagan u proteklih 50 godina – istakao je Korjenić.

Vrijednost potpisanog ugovora iznosi 44.460,00 KM.

IMG_0323

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.