• OBJAVLJENO: 23.11.2015.
Održana komemorativna sjednica povodom smrti heroja odbrane, Mirsada Dragolja-Mene

KOMEMORACIJA MIRSAD DRAGOLJ 010

U Velikoj sali Centra za kulturu u Goraždu danas je održana komemorativna sjednica povodom smrti Mirsada Dragolja-Mene, ratnog komandanta  i heroja odbrane ovih prostora koji je nakon kraće bolesti  preminuo u 62. godini života.

Komemorativnoj sjednici prisustvovao je veliki broj rodbine, prijatelja i saboraca te zvaničnika Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, a o liku i djelu Mirsada Dragolja-Mene govorili su Edib Čovčić-Harba, Abduselam Sijerčić-Pelam, Dževad Adžem, te načelnik općine Goražde Muhamed Ramović i premijer BPK Goražde Emir Oković.

KOMEMORACIJA MIRSAD DRAGOLJ 008

Mirsad Dragolj-Mena bio je komandant Petog bataljona Prve drinske udarne brigade Armije Republike Bosne i Hercegovine, jedan od organizatora otpora u naselju Vitkovići i okolini. Početkom napada na Goražde teško je ranjen ali bez obzira to nije umanjilo njegovu hrabrost i autoritet koji je bio nemjerljiv i u najtežim trenucima za naš grad. U peridou rata bio je i na dužnosti pomoćnika komandanta brigade za obavještajno-sigurnosne poslove, a za hrabrost je odlikovan satom sa posvetom. Kao pripadnik Armije dočekao je penziju. Nakon rata radio je u boračkim udruženjima i kao sportski radnik u nogometnom klubu „Azot“ .

Dženaza Mirsadu Dragolju-Meni klanjana je danas ispred Sinan-begove džamije u Goraždu, a ukop je obavljen na mezarju Kolijevke.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.